Röd, röd, röd är mössan på mitt huvud...

... för min lilla vän är djävulen... NEJ, så går den ju inte. Men det rimmade.

Idag var jag uppe med tuppen igen. Personalmöte på jobbet. Hundratusentals siffror rasslade förbi medan jag satt och halvsov. Fick lära mig hur varorna funkade och så tog jag äntligen ett par personalskor. Väldigt sköna och inte alls särskilt fula, tycker jag. Men jag hade nog inte betalat 900 kr för dem. Vilket för övrigt är ungefär en tredjedel av min lön den här månaden. Ding, ding, ding, här lever vi rikt...Efter det åkte jag iallafall till nya lägenheten igen men jag hade så ont och var så trött att jag inte alls hade samma målarenergi som tidigare. Jag slevade dock på rött i köket och målade klart vårt sovrum, som nu är lila och vitt.
Så här ser köket ut just nu. Det röda kommer bli lite mörkare när jag målat 1-2 ggr till. :) Nu är det jul igen...

INNAN:


EFTER:


Grå, grå, grå är mössan på mitt huvud...

... för min lilla vän är mullvaden. :) Idag stämmer det bättre för jag har faktiskt kladdat grått idag. Hela Dans arbetsrum ser ut som en ledsen himmel men det blev fint faktiskt. Och så har jag turkosat klart i hallen. Hann mycket idag. 9.30 till 17.30 utan något annat i magen än en energidryck och ett tjogtal macadamianötter. Ska man bli imponerad eller förskräckt?
Blå, blå, blå är mössan på mitt huvud...

Nej, jag har faktiskt ingen mössa på mig just nu, jag är ju inomhus. Det är bara coola 15-åringar som har mössa på sig då.
Och när jag har mössa på mig är den oftast svart eller vit. Jag försökte bara få till en bra rubrik för att tala om att jag målat ännu mer idag... inte blått dock utan turkost men det finns ingen vers som går 'turkos är mössan på mitt huvud' så det fick stå 'blå' istället.

McDonalds till både frukost och middag! Hiyaa!!! Emelie hjälpte mig att måla på kvällen.


A trip down Memory Lane...Memory
All alone in the moonlight
I can smile at the old daysI was beautiful then
I remember the time I knew what happiness was
Let the memory live again
Daylight
I must wait for the sunrise
I must think of a new life
And I musn't give in
When the dawn comes
Tonight will be a memory too
And a new day will beginJag saknar oxå min bästa kompis...


Ingen rast och ingen ro...

Idag gick jag upp kl 8, åkte till lägenheten, målade, åkta in till jobbet kl 13 och kom hem strax innan kl 20. Lite Let's Dance och nu blir nog Tack och Gonatt! Och detta var en lugn dag...

Har fipplat i lägenheten i tre dagar nu, det är jätteskoj men man blir fysiskt utmattad och jag med min klena hud blir helt förstörd av alla konstiga kemikalier jag måste vaska händerna i... Och inte hjälper det att använde handskar för jag lyckas alltid få lillfingret i vägen då jag slipar så det går hål på dem. :(

Igårnatt fick jag sova 4 timmar för att sedan kämpa med måleri hela dagen. Men jag tycker faktiskt det är rätt fridfullt. Väldigt pyssligt och introvert när man går runt i en tom lägenhet och fixar och trixar som man själv vill och jag råkar ju ha en förkärlek för pyssel och knåp i all ensamhet. :)

Om en vecka går lasset. Flytt, flytt, flytt. Får se hur långt jag har kommit då... Spännande!!!

Här nedan visar jag lite av mina framsteg. Först är det köket som började i ljusgult och ska bli vitt och rött och efter det kommer en före och efterbild på vår sovrumsvägg som ska bli en lila fondvägg från att även den ha varit mesigt kissgul... Lila och vitt ska det bli när det klart, hela rummet.


Jag har inte varit i Uppsala på säkert 20 år

Snart är det dags. We're moving on. Moving on to another place. A place called Stora Essingen. Jag har kånkat färg på förmiddagen så mina händer bultade i flera timmar efteråt. Det är så det är att vara självständig flicka i denna moderna epok, man får bära all färg själv medans maken sitter framför datorn och 'jobbar' som det så fint kallas. Men nu har vi fullt lager av Rich Purple och Rich Ocean och spackel och rött och vitt och slippapper och målarfärg och lacknafta och penslar och rollers och tejp och fan och hans moster... Hur i hela havet stormar ska vi lyckas kånka hela den skiten till Stora Essingen för att måla om och feja. Plus dammsugare och stege och fan och hans bryllingar. Undrar om jag har några bryllingar... vad är bryllingar över huvud taget?

Jag har sålt hälften av min sambos gamla bohag oxå. Hamstrat ihop nästan 10 lakan som ska betala vår nya, fina soffa som jag och Emelie äventyrade ihop ihop för ett par dagar sedan (vilket är en historia i sig...)
Det är dyra saker att flytta men det är roligt oxå. Jag tror vi kommer få jättefint när vi väl är klara men det lär inte ske förrän tidigast vecka 10 eftersom soffjäveln inte tänker infinna sig förrän då tillsammans med vårt nya matbord.

Vi har varit på Ikea oxå. Åter igen en pärs. Sist vi var på Ikea, hela familjen så var det nära att det blev skiljsmässa och därför tog den 5 år innan vi nu gjorde ett nytt försök. Det gick väl lite bättre men det är svårt att hålla fanan högt med 2 små gnällgrisar som tycker Ikea är lika mysigt som att rulla sig i brännässlor. Men det här kom vi iallafall hem med (bara småsaker än så länge eftersom vi inte har och aldrig kommer få en egen bil att köra saker i).
För att berätta den spännande soffhämtar-historien då...
Jag var i Arninge på anställningsintervju på förmiddagen och hade värsta schemat som jag skrivit upp för att hinna till centralen och åka till Uppsala på möbelexpedition tillsammans med Emelie. Jag blev klar i tid och hann handla målarsaker och julgardiner och allt gick så smidigt så tills min buss kommer och jag helt plötsligt får för mig att det är fel buss. Den åker i väg, jag får ett fruktansvärt anfall av självförakt över min dumhet, panikringer taxi och betalar 200 spänn för en resa som borde kostat 20 om jag inte bara hade fått för mig att jag inte ville åka just den bussen.
Kommer i tid till centralen iallafall medan jag fortsätter förakta mig själv. Vi åker tåget till Uppsala men får ringa Dan då vi är framme så han kan guide oss till Chilli där vår drömsoffa väntar. Promenaden tar ungefär en timme i isande kyla och snö till förbannelse och förmodligen på en fruktansvärd omväg. Vi hittar till slut till Chilli, jag beställer möbler tills jag storknar och då vill mannen i kassan plötsligt att jag ska betala allting eller helt enkelt komma in igen när jag har vägarna förbi. Jag har inte varit i Uppsala på säkert 20 år och jag kände inte riktigt för att företa helvetespromenaden igen så jag sa bestämt nej och lyckades till slut få min vilja igenom.
Vi käkar lyxig äventyrslunch på McDonalds och vadar genom meterdjup snö tills vi knappt kan andas och då vi ska åka hem så bygger de om hela stationen och kände tydligen inte riktigt för att skylta med det för helt plötsligt så hittar vi inte vår perong och tåget går om 1 min. Spurtar som två geparder och lyckas hinna med det gömda tåget. Trötta och köldskadade kom vi till slut hem och var helt överens om att det åtminstone var ett äventyr som hette duga. Jag komponerade en liten rap om resan på tåget hem som jag blev väldigt nöjd med.Vårt uppdrag var att titta på möbler
Vi åkte ut till Uppsala, ut till pöbeln
Efter många timmar så kom vi till Chilli
Killen som jobbade där, han var inte så villig
Emelie hittade iallafall en fin slickepott
Fatta vilken tur, vilken jädra jackpot
När vi skulle åka hem gick vi fel på perongen
Nästa gång väntar vi till den varmare säsongen

Yo, Knyttet is in da house!Och till Twilights ära så ska jag ta en random mening och döpa det här inlägget efter (Twilight översätts med 'Om jag kunde drömma') På engelska skulle det här inlägget ha hetat Adventures of the Furnitures.


Inlägg #100... Lika ointressant som alltid! :)

Nu har jag gått och sugit på den här karamellen tillräckligt länge. Mitt 100:e inlägg i den här bloggen och jag har insett efter många ack och ven att jag inte har något djupt och viktigt att säga i detta speciella inlägg så jag maler på om en massa skräp som vanligt istället. Jag förstår att alla väldigt gärna vill veta vad jag gjorde jul/nyår så jag tar och börjar med denna spännande återberättelse.

För en gång skull var min kära sambo frisk. Ingen lunginflammation, inget rasande feber eller hejdlöst vomerande, bara en släng av vanligt osocialism som yttrade sig i att han och min lillebror satt och mumlade hemligt framför datorn ca 50% av julafton. Det är mysigt när hela familjen är samlad, tycker jag men det är extra mysigt när någon tycker att julafton är lite för töntigt och väljer att sitta och häcka framför en jädra datorskärm halva dagen. News Flash: Jag har oxå sett den där jäkla tjuren sitta under det där jäkla trädet och sniffa de där jäkla blommorna som vore det lim för slumbarn och jag tycker det är exakt lika spännande som alla andra vid det här laget då han ska in på arenan. Ska han stångas eller inte??? Vad ska hända??? Men jag sitter ändå snällt kvar och ler lite åt gamla mormor då hon förtjust förklarar att tjurjäveln är ju då för charmig. Någon måste ju göra det och det här året tyckte min andra hälft att jag klarade det bra på egen hand. Tänk om jag oxå hade stängt in mig i ett hörn och glott på musikaler t.ex halva dagen. Då hade mormor kört över julgranen med rullatorn och hällt glögg på mattan utan att någon varit där och lett lite mot henne. Julen är inte till för att ha kul på. Det är en dag om året och då tycker jag att man kan ta sig i kragen och låtsas tycka om Ferdinand och låtsas att man gör något alla gillar. Jag älskar julen och nästa år ska jag fan klippa sönder nätverkskabeln på julafton om det är det som ska till för att vi ska få lite vanlig, hederlig julstämning.
Jag fick dock fina julklappar. Dan-banan skämde bort mig med en ny, rosa Ipod, Make Up Store-saker och en spa-helg i Varberg. Mamma kom med böcker, berlocker och musikalfilmer. Av Jimmy fick jag tofflor som kom ända ifrån London. Linda kom ett fint muffinshalsband bl.a och Lisa med en muffinsbok. Dagen efter fick jag fler berlocker och böcker av pappa då vi var där på juldagen och åt middag. Dan vann i Rappakalja trots min starka insats i början.


Titta vad ledsen pandan ser ut... :)


Dagen efter det så gick ut på mellandagsrea tillsammans med mamma och Jimmy och efter ett tag slöt jag upp med Helena som var hemma över julen. Kom hem med alla möjliga otyg. Blommig tunika från Bikbok som var hur söt som helst, grå skinnjacka från H&M med en matchande halsduk, 100 muffinsformar (inspirerad av muffinsboken som berättade att en fin form är en dekoration i sig så det blev både spökformar och rosformar) samt en Monki-klänning som mamma hatade. Jag stod minst en halvtimme i kö för att få köpa den så jag måste älska den per automatik, annars har jag slösat bort en halvtimme av mitt liv. Hade den på nyår och den är faktiskt väldigt fin. Hallonröd och totally älskvärd. Precis som jag. Fast jag är mer hudfärgad än hallonröd...Nyår spenderade vi hemma hos Kim och Cia. Förlorade pengar i poker men min cheesecake blev iallafall god. Jag stod för efterrätten och efter mycket velande och experthjälp från Emelie så blev det till slut cheesecake med passionsfrukt, mest pga att jag redan hade packat ned dessertskålarna i flyttkartonger så jag hade inget att göra fromage i vilket var den ursprungliga idén.

Har fått ett litet jobb oxå. Aktiv Ungdom anställde mig för att lära stackars barn i Danderyd street/show. Antar att jag får fiska lite i Pussycat-minnena för att få fram något som är någorlunda funkigt... Those poor little bastards... Street är inte riktigt min grej men min nya chef försäkrade mig att det skulle vara mer åt showhållet iallafall så jag hoppas jag ska få ihop något som de kan leva med. Speciellt efter att hon försökte ge mig tips och sa något i stil med "Du måste ha självförtroende, det är jätteviktigt. Från första början. Och det ser jag i dina ögon att du har!" Sen fick jag en kram och blev hemskickad... Jag är lite nervös nu...

Idag har vi varit på promenad på Stora Essingen - det nya landet. Om en månad är det där jag lever och frodas. Tut-tut!!! Snart går tåget. Hoppa på, vettja! Det blir roligt. Massvis med kartonger att bära, pulverkaffe och torrt fikabröd. Kanske en sådan där sladdrig pirog till lunch, en sådan man kör i micro så det luktar lök överallt efteråt.

Nya året då! Jag önskar så väldigt mycket att det ska bli ett bra år. Jag har t.o.m en liten lista på saker jag vill ska hända!

1. Gå på bröllop - Fixat! Tack så mycket, Lisa!
2. Förlova mig - men säg inget till Dan, jag har lovat att inte nämna det på ett år.
3. Få ett jobb jag trivs med eller...
4. ... komma in på en skola där jag får syssla med sånt jag vill, t.ex dans då!
5. Att det ska bli bra i nya hemmet.
6. Åka på en rolig semester tillsammans med min älskling.
7. Umgås massor med mina söta vänner.
8. Att alla dessa söta vänner hjälper mig att flytta 29-30 januari... ;)
9. Att Dans fest blir bra och att alla hans ex bryter något ofarligt men tillräckligt allvarligt för att inte kunna komma dit...
10. Att jag får göra något roligt på min 25-årsdag. (När jag var liten tyckte jag alltid att 25 var den åldern då man verkligen kunde benämnas 'kvinna') :)
11. Att jag får fler kommentarer i min blogg.

Detta tror jag dock skulle kunna hända det här året och det är en bara en hunch jag har, inget jag vet om jag faktiskt önskar... Åtminstone inte för min egen del för då känner jag att tiden går så fort och så blir jag sådär ångestfylld.

* Någon av mina vänner berättar att de ska ha en bebis.

Scary... men förmodligen ganska roligt om det skulle hända...

RSS 2.0