My life takes an unexpected turn... Det blidde inget Piteå...

Nu var det ju egentligen meningen att jag skulle befinna mig i Piteå men det gör jag inte. Vi åkte dit men sen åkte vi tillbaka och imorgon ska jag börja mitt nya jobb.
Två dagar innan jag skulle åka upp till Piteå så ringde min ex-modernlärare från Kulturama och tyckte att 'Jag har ju ett jobb till dig'. Omständigheterna var för konstiga för att jag skulle kunna bortse från den här chansen (plus allt smicker) så jag tackade ja efter mycket om och men och imorrn är jag danslärare i Söderhamn, heltids-tillsvidaretjänst och massa annat bra så jag vet knappt vart jag ska börja. Min nya chef, mr Brask, börjar hela anställningen med att tvinga in mig till centralen kl 4 imorgonbitti... jag har nog aldrig haft en sådan sträng överordnad.
Jag får ta och berätta mer när jag förstått vad jag gett mig in på ordentligt.

Istället tar vi nåt mer prosaiskt och visar lite bilder istället från Piteå-resan.Så här såg jag ut dagen efter att jag kört 90 mil i sträck...Pite HavsbadVi hitta nåt gammalt kulturarv då vi åkte hem och lullade runt där ett tag


Ny internet-favvo och fasa/exaltering...

Shoppade på www.forever21.com för nån dag sen. Fick ju äntligen tillbaka på skatten och det började bli bråttom att hitta en klänning till Lindas bröllop. Trots att frakten gjorde riktigt jävla ont så var det värt det. Blev både klänning och 2 diadem + en jättefin ring.
Ang min skräckblandade förtjusning så fick min kära sambo för sig att jag skulle stå som ensam förare för vår hyrda semesterbil... och det är inte allt. Min jungfrufärd (första gången på egen hand i en bil) ska företas på onsdag då jag ensam ska hämta helvetesmaskinen och köra den tillbaka till Stora Essingen. "Jättelätt", ska det tydligen vara. Bara E4:an och sen Essingeleden. Ha, tjena... Hello Haparanda snarare.

"Dan, jag ser ett jättestort torn och en jävla stenbåge mitt i en rondell... Det ligger baguetter på gatorna och folk ropar 'merde' efter mig... Kan du komma och hämta mig? Jag tror jag missade min avfart..."

Party party och körkorts-triumf!

I did it, I did it, I did it! För en vecka sedan tog jag mitt körkort! Idag hämtade jag det. Det känns som att jag har glömt allt jag lärt mig under den här veckan och att jag har lyckats lura vägverket att jag är ofarlig i trafiken. Helkonstigt, det känns inte som att jag ska ha körkort fast jag faktiskt kör riktigt bra. :)
Nästa vecka ska jag bevisa det för Dan oxå. Är taggad så länge jag inte fastnar i 'Jag är egentligen livsfarlig'-tankeloopen...

Nu ska jag berätta om min körning så att generationer efter mig kan få ta del av denna spännande berättelse. Detta skedde alltså den 26 juli 2010.
Jag vaknade efter en natt av horribelt dålig sömn. Drömde att jag körde på fel sida av vägen för att det var folk på övergångsstället och sen kom jag på att man inte fick det... Vaknade flera gånger och försökte övertyga mig själv att jag inte hade kört upp ännu för att sedan somna om till ett evigt rabblande av teorifrågor i huvudet. Det var fan jobbigare än då man rabblade artikelnummer i sömnen under inventeringen på jobbet.
Tvingade med pappa för att få testköra lite på morgonen. Hamnade på McDonalds för den traditionmella turfrukosten (ska jag göra något svårt eller jobbigt så börjar jag dagen med McDonalds-frukost så brukar allt gå bra) men var så upprörd att jag inte alls var hungrig. Lite McMuffin och kaffe fick dock slinka ned för att jag inte skulle få blodsockerfall under uppkörningen.
Kl 10 skrev jag teoriprovet. Kollade igenom det 3 gånger för att försäkra mig om att jag inte hade läst fel någonstans. Den värsta delen kom då jag skulle trycka på rätta-knappen. En liten ruta dök upp och frågade om jag verkligen var säker eftersom jag inte kunde ångra mig sedan och efter lite panik så tryckte jag ok. Blev godkänd, 61 poäng av 65 möjliga. 52 var det minsta man skulle ha för att få godkänt. Efter det var jag så lättad att nervositeten på något sätt dunstade bort och då jag skulle köra upp 11.30 var jag lugn som en filbunke. Fick en snäll gubbe som var så trevlig så som kontrollant så min fasa för att få en tjurig jävel som letade fel blev aldrig besannad.
Kollade vindrutetorkarna och handbromsen. Sedan bar det av. Backade ut från parkeringen, körde mot E4:an och svängde av mot Lilla Aska. Fick göra vänstersväng på landsväg, var noga med att tömma av först och sedan körde vi ut på 90-väg in mot Rydsrondellen. Cruisade lite genom staden för att svänga in bakom kyrkogården och sedan tillbaka till Vägverket. Vinkade till Helena som stod och väntade på mig, gjorde en fin liten parkering och väntade på min dom. Det här kommer att låta jädra drygt men jag var aldrig, inte för en sekund, rädd för att bli underkänd för jag visste så väl att jag gjort allt rätt. Jag hade koll, var varken för mesig eller för orädd och kom ihåg varenda liten död vinkel och blinkers. Han kryssade godkänt och nu får jag köra bil utan övervakning. :)
Körde hem Helena som var helt lugn, fikade hemma hos pappa och firade min triumf. Fick en röd Buick (tror jag det var) i present, den ska stå på mitt skrivbord. :)
Känns på något sätt som att man kom undan för lätt efter att ha hört historier om alla möjliga utdragna prov. 16 körlektioner på körskola, lite plugg hemma och nu är det klart, bara sådär... Jag måste vara en naturbegåvning... :)I övrigt då... Fest i lördags! Det blev en hybridfest som kusin Mattias så smart kom på att kalla det. Inflyttning, utflyttning, körkort och 25-årsfest. Folk slöt upp från Linköping så jag blev riktigt stolt. Bror Jimmy med tjej Sanna, Linda och Ludwig, Lisa och Erik, Mattias. Det var så mycket östgötska i luften att jag blev helt rörd. :) Sedan dök även lite mer härdade storstadsbor upp, Emelie och kusinerna Andreas och Jocke + ett par kompisar till Dan.
Mat och prat blev det. Linda slukade min Baccardi Breezer Mango så jag knappt fick nåt alls... :) Fick massvis med mat över förutom rapsen som nallades friskt av under hela kvällen. :) Helmysigt. Var superroligt att träffa alla! Nästa år ska jag ha födelsedagsfest igen!
Spelade Rappakalja mitt i natten och grät till slut av skratt då laserbjörnar och Jingis/Fisken/och Slaktarn avlöste varandra. Alla fick plats att sova och kvällen var en succé. Gick på lite McDonalds-promenad dagen efter och softade i allmänhet.

RSS 2.0