Dåliga vibbar i luften just nu

Jag har blivit tillfrågad om jag vill vara hårmodell för Björn Axén nästa helg. Jättekul så jag har tackat ja än så länge men jag tycker allting i mitt liv blir lite halvkasst just nu så jag är nervös för resultatet. Hade det varit för ett par månader sedan så skulle det ha blivit skitsnyggt men med mitt nuvarande flyt så blir det säkert kort och får mitt ansikte att se ännu mer äppelkindat ut... Men det verkar ändå kul.

Annat oflyt: Min lön. Jag ska punga ut med dubbelt så mycket som trillar in och ändå går jag på bokrea och handlar upp mina hyrespengar. Men jag fick 2 najsiga kokböcker med massa choklad och brownie-gott i.
Jag skulle kunna bli en liten bagare, det tror jag att jag skulle passa som. Få göra söta kakor och rosa muffins hela dagarna. Cch vara hemlig författare om nätterna och dansare om helgerna.Fast jag har lite jobb på gång eventuellt. Fick ju inte Feet First-jobbet men de ville kanske placera mig i Sollentuna på ett nystartat Skopunkten istället. Najs att få va med från början isånafall, ska dit på måndag och hjälpa dem att packa upp varor.
Och nästa helg ska jag hålla i streetshow-dans på sportlovs-öppet hus någonstans ute i ingenstans. Kan bli kul men som sagt, med min tur, så har jag inga höga förväntningar.

Våra möbler har förresten kommit. Snabbare än jag väntat mig, de sa tidigast vecka 10 men vem är jag att klaga. Ska bara betala dem så kör de hem dem till oss sen. Ny soffa och matbord. Fett najs!

Och snart fyller min kära sambo år oxå. Blir lite gammal men jag gillar honom ändå. Han är fortfarande en unghäst som måste tämjas, i mina ögon. :) Fest blir det. Hälften av gästerna har inte svarat - typiskt svenskar! Lite dålig uppslutning, tycker jag oxå än så länge men det blir nog bra ändå. Mamma, Jimmy och Mattias kommer, samt Lisa och Emelie. Får se om det blir några mer av my people. Det blir ju skitgod mat, bra underhållning och trevlig sällskap. Är det nåt att missa? :)

Så här fina blev förresten mina väggord som jag skaffade mig på Boom! Jag råkade oxå komma hem med nya handskar, jeans och en kavaj som jag blev helt kär i. Inte alls vad jag brukar gilla men den hade nåt jag fastnade för. Lite bohemig på nåt sätt, somrig och mysig i ljusgrönt linne.
 


Pure genius!!!

Det tog ett tag innan jag förstod hur storslaget det var men när jag skulle berätta det för Emelie igår så insåg jag hur bäst det här är!
Vi fick en manual till hur alla saker funkar i lägenheten när vi flyttade hit och så satt vi och kollade i den i helgen. Det visade sig att de har sprejat ytterglaset i fönstrena med nåt mirakelmedel så de är energisparande eller nåt. Ganska genialt bara det men här kommer det bästa: Man får inte behandla glaset hur som helst då för att inte störa den där energisparande hinnan.
Hmmm, tänker jag då. Man måste säkert vara försiktig med vissa medel och det ska torkas på ett visst sätt etc...
Visst... vissa medel. Nu ska ni få inblick i den här magiska energisparande världen... Tvätta inte fönster med saltpetersyra eller stålull!
Är det inte gudomlig vishet, så säg. Fruktansvärt roligt, tycker jag! Nu vill jag verkligen ta ett stålullsklump och skrubba loss på de där fönstrena med lite saltpetersyra. Sån där som man alltid har liggande hemma...

Idag ska jag ut till Täby för att gå på Boom! En ny inredningsaffär som öppnat och som Emelie hävdar ska vara jättebra. Får se om vi kommer hem med nåt roligt. Förmodligen eftersom jag egentligen inte har råd.
Kanske lite stålull så jag kan tvätta fönstrena i helgen. Nej, visst fan! Det skulle man ju inte använda! Mental notering till mig själv; Sluta tvätta fönstrena med stålull!

Ska på Bounce med Linda förresten! Så jag kan blänga på Ambra. har hört så mycket neggigt om henne att jag instinktivt ogillar henne.
Och så blir det Hairspray snart oxå med Emelie!

Jag skulle verkligen bli en kass lesbian...

Alla Hjärtans Dag! Dan och jag har vart på förmiddagsbuffé på Berns, dels för att fira att lägenhetsaffärerna är klara men oxå för att hylla vår kärlek. Det gjorde vi genom att gå om varandra kostant då det var dags att fylla på mat så vi sa kanske 3 meningar till varandra allt som allt under den där brunchen... :) Men, men, man kan vara tyst och kär oxå...
Berns är ju rätt duktiga på mat, måste man säga, det är nog bara jag som är för okultiverad för att kunna uppskatta alla konstigheter de hittar på. Som ostron... Min kära sambo har ofta slängt sig med det Östermalms-pikanta citatet 'Att äta ostron är som att kyssa en vacker kvinna... men det är fan inte på munnen'.
Jag valde idag för att äta mitt första ostron... eller ja, äta och äta... slaska i mig, skulle jag väl vilja kalla det. Och det säger jag bara, ifall det är sant det där med att det ska vara som att kyssa damer down there så skulle jag bli en usel lesbian! Yiack!!! säger jag bara. Kallt, blött och slemmigt plus att det smakade sådär konstigt odefinierbart...


Det var definitivt mitt första och sista ostron och det fick mig inte att börja nära mina homoerotiska fantasier direkt. Det var mitt första och sista ostron någonsin, det kan jag nog lova. Läskiga, jädra blötdjur!
Men jag var hot iallafall. Lade på mig mitt snygga ansikte för att påminna Dan om att jag är mer än bara mjukisbyxor och slafskammat hår.

Resultat, jo, jag tackar jag! Än har man 'det' allt!Alla Hjärtans Dagen fortsätter med mamma Hörning kommer hit för att de ska sitta och betala räkningar tillsammans. Ah, romantik... :) Men sen blir det Dr Parnassuss på bio ikväll. Popcorn, biotafs och Johnny Depp, det är fan kärlek så det förslår.

BTW, jag ska på andra intervju för Skopunkten Feet First på tisdag! She liked me. :)

Murmeldjursdagen!

Förmodligen en av mina absoluta favorithögtider!!! 2 feb samlas hela släkten och väntar på att murmeldjuret ska komma ut ur sin håla. Nu har ju Sverige lite ont om murmeldjur så vi fick nöja oss med en steroidstinn hamster i år men Stockholm Sune gjorde ett förvånansvärt bra jobb ändå. Han var ju ingen Punxsutawney Phil (för att läsa mer om denna legend, gå in på http://en.wikipedia.org/wiki/Punxsutawney_Phil) men han skötte sig bra, nog sagt om den saken.
För er som inte firar denna superhögtid kan jag berätta lite kort vad den handlar om. Det är från början en högtid som härstammar ifrån 1800-talets Simrishamn. Indianderna förde med sig det pälsklädda djuret till Simrishamn under Vietnam-kriget och det var helt enkelt där det började.
Legenden förtäljer att kriget slutade till följd av att hela världen fick gå ihop som en enhet för att rädda mänskligheten från det fruktansvärda murmeldjuret men vi vet idag att det inte är sant. Murmeldjuret blir aldrig högre än 3 meter i mankhöjd och är extremt allergiskt mot nötter så mänsligheten har aldrig varit hotad av denna gnagare. Tvärtom så har vi levat i harmoni med de pälsklädda ett bra tag nu.
Murmeldjursdagen går alltså ut på att murmeldjuret kommer ut ur sin håla för att förutsäga framtiden. Själva förutsägelserna är beroende av vad han gör då han kommer ut i ljuset.

Börjar han gråta så kommer våren att byta plats med sommaren.

Börjar han krafsa med klorna så kommer en snabbmatsrestaurang att få en vattenläcka.

Börjar han sjunga gamla Alice Babs-låtar så kommer Jesus att uppstå nästa julafton.

Börjar han lägga patiens så kommer Apokalypsens 4 ryttare att träda fram som HBT-människor.

Börjar han gnaga av sin egen tass så kommer han att låsas in och sättas på starka mediciner.

Börjar han nynna på en gammal tv-seriejingeln så ska vi låta honom hållas tills någon gissar rätt på vilken serie det är.

Börjar han dansa kommer det att hagla på midsommar.

Börjar han skratta hysterisk så ska han dödas och begravas med en nejlika i munnen och en smällare i rumpan.

Börjar han yla så kommer han att explodera och självförstöras inom 10 sek.

Börjar han tala med Cockney-dialekt så kommer världen att drabbas av en stor svält inom de närmaste 10 åren.

Börjar han tugga fradga och prata baklänges så kommer tunnelbanan vara sen pga signalfel då du åker hem.

Börjar han blinka med ena ögat så säg bara 'Nej'.

Det är väl i stort sett de scenarion som brukar förekomma. Det hände ett år att han bara satt där och plirade med sina små, svarta ögon men de behandlade honom med elshocker tills han gjorde en riktig förutsägelse.
Murmeldjuret är den största clearvoajanta gnagaren som finns idag och vi gör rätt i att exploatera dess gåvor så att vi kan tjäna så mycket pengar som möjligt på dess visioner.
Fira murmeldjursdagen du oxå. Det är bra att vara förberedd på vad som komma skall...


Jag behöver aldrig mer bokstavera...

... eller bli skrattad åt, for that matter, för min adress. Nu bor jag inte längre på en gata döpt efter en vrickad, gammal poet. Nu bor jag på en så enkel adress att ett spädbarn skulle kunna uttala det felfritt.
Dock bor jag i en hög av bråte... Fast det är bara än så länge. Snart ska det vara spotless här! Jag måste bara gräva ut en källare så jag får plats med alla mina saker...
Kom och hälsa på snart, vetja! Det är lite ensamt här ute på ön. Det enda sällskap jag har idag är den stora, stora tv'n och en massa halvtomma kartonger.

So what else is new? Dansar igen. Jazz, modernt och musikaldans. Höll på att kasta av mitt eget huvud förra veckan då det skulle svischas runtruntrunt. Hade ont i flera dagar efteråt.

Kollade in Melodifestivalen hos Kjersti i helgen. Skitlåtar, alltihop i princip och ändå så röstar svenskarna på de allra dåligaste ändå. Det är som att vi vill komma sist i finalen. Vi borde egentligen skicka iväg en sådan där sugig rappare eller något så att Europa åtminstone förstår att vi försöker vara ironiska...
Samma sak med Let's Dance. Fast Rabhi förtjänade att åka ut, jag ogillar hans lama attityd.

Argh, jag har verkligen inget att berätta om. Vad sjutton vill ni veta? Jag var och storhandlade igår och köpte en sådan där spshällsskrapa, så spännande är mitt liv! Jag borde verkligen sluta blogga... Åtminstone tills jag blir känd författare och får vara med i Let's Dance.

RSS 2.0