Jag har inte varit i Uppsala på säkert 20 år

Snart är det dags. We're moving on. Moving on to another place. A place called Stora Essingen. Jag har kånkat färg på förmiddagen så mina händer bultade i flera timmar efteråt. Det är så det är att vara självständig flicka i denna moderna epok, man får bära all färg själv medans maken sitter framför datorn och 'jobbar' som det så fint kallas. Men nu har vi fullt lager av Rich Purple och Rich Ocean och spackel och rött och vitt och slippapper och målarfärg och lacknafta och penslar och rollers och tejp och fan och hans moster... Hur i hela havet stormar ska vi lyckas kånka hela den skiten till Stora Essingen för att måla om och feja. Plus dammsugare och stege och fan och hans bryllingar. Undrar om jag har några bryllingar... vad är bryllingar över huvud taget?

Jag har sålt hälften av min sambos gamla bohag oxå. Hamstrat ihop nästan 10 lakan som ska betala vår nya, fina soffa som jag och Emelie äventyrade ihop ihop för ett par dagar sedan (vilket är en historia i sig...)
Det är dyra saker att flytta men det är roligt oxå. Jag tror vi kommer få jättefint när vi väl är klara men det lär inte ske förrän tidigast vecka 10 eftersom soffjäveln inte tänker infinna sig förrän då tillsammans med vårt nya matbord.

Vi har varit på Ikea oxå. Åter igen en pärs. Sist vi var på Ikea, hela familjen så var det nära att det blev skiljsmässa och därför tog den 5 år innan vi nu gjorde ett nytt försök. Det gick väl lite bättre men det är svårt att hålla fanan högt med 2 små gnällgrisar som tycker Ikea är lika mysigt som att rulla sig i brännässlor. Men det här kom vi iallafall hem med (bara småsaker än så länge eftersom vi inte har och aldrig kommer få en egen bil att köra saker i).
För att berätta den spännande soffhämtar-historien då...
Jag var i Arninge på anställningsintervju på förmiddagen och hade värsta schemat som jag skrivit upp för att hinna till centralen och åka till Uppsala på möbelexpedition tillsammans med Emelie. Jag blev klar i tid och hann handla målarsaker och julgardiner och allt gick så smidigt så tills min buss kommer och jag helt plötsligt får för mig att det är fel buss. Den åker i väg, jag får ett fruktansvärt anfall av självförakt över min dumhet, panikringer taxi och betalar 200 spänn för en resa som borde kostat 20 om jag inte bara hade fått för mig att jag inte ville åka just den bussen.
Kommer i tid till centralen iallafall medan jag fortsätter förakta mig själv. Vi åker tåget till Uppsala men får ringa Dan då vi är framme så han kan guide oss till Chilli där vår drömsoffa väntar. Promenaden tar ungefär en timme i isande kyla och snö till förbannelse och förmodligen på en fruktansvärd omväg. Vi hittar till slut till Chilli, jag beställer möbler tills jag storknar och då vill mannen i kassan plötsligt att jag ska betala allting eller helt enkelt komma in igen när jag har vägarna förbi. Jag har inte varit i Uppsala på säkert 20 år och jag kände inte riktigt för att företa helvetespromenaden igen så jag sa bestämt nej och lyckades till slut få min vilja igenom.
Vi käkar lyxig äventyrslunch på McDonalds och vadar genom meterdjup snö tills vi knappt kan andas och då vi ska åka hem så bygger de om hela stationen och kände tydligen inte riktigt för att skylta med det för helt plötsligt så hittar vi inte vår perong och tåget går om 1 min. Spurtar som två geparder och lyckas hinna med det gömda tåget. Trötta och köldskadade kom vi till slut hem och var helt överens om att det åtminstone var ett äventyr som hette duga. Jag komponerade en liten rap om resan på tåget hem som jag blev väldigt nöjd med.Vårt uppdrag var att titta på möbler
Vi åkte ut till Uppsala, ut till pöbeln
Efter många timmar så kom vi till Chilli
Killen som jobbade där, han var inte så villig
Emelie hittade iallafall en fin slickepott
Fatta vilken tur, vilken jädra jackpot
När vi skulle åka hem gick vi fel på perongen
Nästa gång väntar vi till den varmare säsongen

Yo, Knyttet is in da house!Och till Twilights ära så ska jag ta en random mening och döpa det här inlägget efter (Twilight översätts med 'Om jag kunde drömma') På engelska skulle det här inlägget ha hetat Adventures of the Furnitures.


Kommentarer
Postat av: Linda

Vilket äventyr ni hade :)

2010-01-16 @ 11:43:16
URL: http://honeybottoms.blogg.se/
Postat av: emelie

ja vilken dag det var....

även om det tog mig en halvtimme i skållhet dusch innan jag hade tinat upp så hade jag fruktansvärt kul!

att vår uppsala tripp skulle bli en enda lång promenad på motorvägar och i djupsnö över en äng var väl inte riktigt vad jag hade tänkt.

men är man två virrpannor i en stad där man inte hittar är det lätt att det blir så...

men vi åkte dit för en soffa och åkte hem med en soffa. seger!!:)

2010-01-16 @ 13:29:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0