Shoppingkoma...

Jag klarar uppenbarligen inte av att ha pengar på mitt konto... :) Både Gina tricot och H&M... Fy på mig...


 

Resedagbok, Artek 21 juli, Dag 4

Mailat alla föräldrar och Micke.
Fått skäll för att jag inte lämnat in ungarnas sjukpapper, det var tydligen såååå viktigt! Då jag väl gjorde det fattade inte doktorn vad jag pratade om. Suck... De är fan inte så välorganiserade som de vill ge sken av...
Ukrainas nationaldag. Läskigt leende barn dansar folkdans och har utställning över sitt land.
Nu har jag 15 min på mig att fixa mig inför kvällsparty. Bra framförhållning. Barnen roar sig på discot.
Jag har badat och slappat på stranden idag. Doppade mig i 4 omgångar innan jag hittade små, läskiga maneter.

Senare...
Dansade ukrainsk dans och åt god mat. Först var de duktiga på att översätta men efter en halvtimme spårade det ur till en ukrainsk reunion. Roligt dock med dans.Resedagbok, Artek 20 juli, Dag 3

Började med fotografering. Vartenda land hade 100 folkdräkter med glitter och tofsar och hela köret. Vi tog kort i vanliga kläder.
Flaggceremoni på kvällen. Svensk fotbollsdräkt och en massa flaggviftande.
Ungarna klagar på att Yuraj kör med dem. Han stirrar på dem då de ska sova och ger dem minuspoäng om det ligger en handduk på golvet. Han verkar lite facistisk. :) De fick träna på sitt nummer också, även det ganska stressat.
På kvällen blev jag skickad till nån ceremoni efter att ha blivit beordrad att klä mig snyggt och där var det en massa uppträdanden och tal. Alla skrattade åt saker på ukrainska och jag fattade ingenting. Då de plötsligt ville att vi skulle pantomima kände jag att det var dags att åka hem. :)
Gick en kvällspromenad med min rumskompis, Despo från Cypern.
Resedagbok, Artek 19 juli, Dag 2

Crappy food! Jag har ätit en apelsin och lite-lite frukost idag och kl är 17. Har dock druckit vilket är det enda man känner för i den här värmen.
Var på delfinarium idag. Stacy som är tjejernas ledare har åkt iväg för att fixa nåt på sitt universitet så nu har de en person som inte kan ett ord engelska. Apropå det så är det typ 98% som bara pratar ryska eller vad fan det är... De ser till att hålla koll på alla elever men ledarna pekar de bara lite vagt åt och hoppas på det bästa. Man blir dumpad av en buss någonstans och ska typ klara sig själv.
Kunde inte hålla mig borta från senaste HP-filmen heller. Fy, vad jag grät. Det var så jädra sorgligt. Gick också ut och explorade lite på strandpromenaden.
Performancekväll annars. Tjejerna skulle göra en presentation av sitt land i äkta Artek-anda. De körde lite We Will Rock You med nån ukrainsk text.
De stressas hela tiden av en sur kille som bara ropar 'Go, go, go' hela tiden så de inte får äta ifred.
Resedagbok, Artek 18 juli, Dag 1

Jag lägger in anteckningarna jag gjort varteftersom jag hinner. Tar en dag i taget.

Jävlar vilken pärs... Arlanda - Kiev funkade typ... Vi fick åka 10.30 istället för 8.50 och missade vår transfer. Vi hittade inte och ingen personal visste vad någon annan gjorde. Vi fick en lapp att visa upp vid incheckningen men väl där sa hon att vi var tvungna att boka om biljetterna. Hon sprang till slut och gjorde det själv men hon missade 2 tjejer. Då fick vi själva springa och göra det en gång till och då tog de våra gamla biljetter. Incheckningstjejen ville ha dem och vi fick springa tillbaka och hämta de gamla biljetterna. Jävla meck och ingen AC på inrikesflygplatsen. Lika organiserat som Arbetsförmedlingen... Och ingen kan engelska.
'Hotellet' jag hamnade på har en fantastiskt utsikt men rummet är ju inte mycket att skryta med. Får vara glad för en riktig toalett iofs...
Ungarna applåderade den ukrainska flygpersonalens livräddningsshow och fick dem att börja garva. :)
Häschig personal men de vill nog väl. Alla barn ser lite rädda ut dock...
Måste ju nämna bilfärden sen oxå. Först eskorterades vi av poliser under en ganska galen körning. När jag sedan skulle tas till mitt hotell så stoppas jag in i en skraltig, jävla minibuss utan bälten och de kör som om vi hade djävulen i hälarna med neddragna rutor mitt i natten. Jag höll i mig för glatta livet och hoppades få leva ett tag till.

 

Can't help myself...

Jag trodde man skulle spara pengar på att bo i en stad utan affärer men det sket sig visst... Fick tillbaka mina skattepengar igår och treatade mig till lite nya kläder på www.bonprix.se som jag börjar gilla mer och mer.

Undervattenskameran väntar jag på. Det blev min födelsedagspresent till mig själv. :)


Ukraina-reportage


RSS 2.0